Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) a clasat dosarul examenului de limbă susţinut de atacantul uruguayan Luis Suarez, înaintea unui potenţial transfer la Juventus Torino, anul trecut, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtat o perioadă de Juventus Torino, anul trecut, atacantul uruguayan Luis Suarez a susţinut un examen de limba italiană la Universitatea din Perugia pentru a obţine naţionalitatea italiană şi pentru a nu fi considerat un jucător extracomunitar (Juve îşi atinsese deja limita de jucători străini, în vara anului 2020).

Un test de limbă trecut la acea vreme de Suarez, dar care a ridicat îndoieli cu privire la validitatea acestuia şi a dus la o anchetă, dar federaţia italiană (FIGC) a pus capăt investigaţiilor.

Într-un comunicat, instanţa a precizat că dosarul va fi închis pentru că "nu există suficiente dovezi pentru a demonstra că a existat un comportament ilegal".

Suspiciunile de tratament preferenţial, cum ar fi faptul că întrebările i-au fost aduse la cunoştinţă în prealabil jucătorului, au fost ridicate de procurorul general din Perugia, Raffaele Cantone, dar Juve a negat orice faptă greşită.

Suarez s-a transferat în cele din urmă la Atletico Madrid, după ce a părăsit FC Barcelona. Această anchetă ar putea fi totuşi redeschisă în cazul unor noi dezvăluiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.