Enel X, linia de afaceri pentru soluţii energetice avansate a Grupului Enel, şi Optibus, platforma software de inteligenţă artificială care acoperă operaţiuni complexe de tranzit în peste 500 de oraşe din întreaga lume, au anunţat marţi că încheie un parteneriat pentru o soluţie de operare completă pentru autobuzele electrice. Parteneriatul integrează software-ul de management al vehiculelor electrice al Optibus cu infrastructura de încărcare a autobuzelor electrice a Enel X.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Enel X, linia de afaceri pentru soluţii energetice avansate a Grupului Enel, şi Optibus, platforma software de inteligenţă artificială care acoperă operaţiuni complexe de tranzit în peste 500 de oraşe din întreaga lume, şi-au anunţat parteneriatul pentru crearea unei soluţii complete pentru a gestiona operaţiunile cu autobuzele electrice, combinând infrastructura Enel X pentru maşini electrice cu software-ul cloud de planificare şi programare a acestor vehicule al Optibus", anunţă Enel X.

Prin acest parteneriat, software-ul Optibus va sprijini Enel X în optimizarea managementului autobuzelor electrice pentru clienţii din peste 20 de ţări, începând cu America Latină, America de Nord şi Europa, şi al celor 1.800 de autobuze electrice deservite de Enel X în aceste regiuni.

„Expertiza Enel X în infrastructura şi încărcarea inteligentă, combinată cu platforma de planificare, programare şi optimizare a Optibus reprezintă o soluţie end-to-end pentru a aduce întreaga industrie a transportului public în centrul revoluţiei autovehiculelor electrice”, a declarat Valerio Vadacchino, directorul Global eBus la Enel X.

Pentru a sprijini operatorii de autobuze de-a lungul întregului ciclu al vehiculelor electrice, Enel X şi Optibus vor oferi o soluţie holistică care integrează reţeaua de infrastructură a Enel X, care include autobuze electrice şi închiriere de vehicule, încărcătoare şi servicii energetice, cu software-ul de planificare şi programare a vehiculelor electrice bazat pe cloud al Optibus, care facilitează modelarea şi optimizarea reţelei de transport, într-o soluţie cuprinzătoare pentru operatorii de autobuze.

„Datorită accesului la infrastructura pentru vehiculele electrice şi la software-ul operaţional, dezvoltarea acestui domeniu are loc mai rapid şi mai eficient. Rezultatul este dependenţă redusă faţă de combustibilii fosili şi calitate îmbunătăţită a aerului, aducând lumea mai aproape de oraşe mai curate, cu emisii zero”, a declarat Amos Haggiag, CEO şi co-fondator al Optibus.

Transportul public complet electric, cu zero emisii, nu poate fi realizat doar prin înlocuirea autobuzelor cu motor diesel cu unele electrice. Operatorii de autobuz au nevoie, pe lângă vehicule electrice şi încărcătoare, şi de software de gestionare a vehiculelor electrice, pentru a asigura întreţinerea vehiculului şi a staţiei de încărcare, pentru a coordona timpii şi locaţiile de încărcare şi pentru a optimiza planificarea, arată Enel X.

Fiind unul dintre cei mai mari furnizori de servicii şi produse energetice avansate la nivel mondial, modelul Ebus-as-a-Service (EaaS) de la Enel X oferă finanţare, încărcare inteligentă şi servicii energetice pentru peste 1.300 de autobuze electrice din America Latină plus circa 500 de autobuze electrice în Spania, Uruguay şi SUA. Având în vedere succesul său în aceste zone geografice, Enel X îşi extinde soluţiile de electrificare în alte regiuni.

Folosind inteligenţa artificială (AI), algoritmi de optimizare avansaţi şi cloud computing, Optibus acoperă 2,5 miliarde de călătorii de pasageri pe an şi este utilizat de către principalii operatori de flote de vehicule electrice, inclusiv Autoritatea de tranzit din Antelope Valley (AVTA) din SUA, cu peste cinci milioane de mile electrice parcurse, şi Stagecoach, cel mai mare operator de autobuze şi autocare din Marea Britanie, care intenţionează să îşi înlocuiască întreaga flotă de peste 8.000 de autobuze cu vehicule cu emisii zero până în 2035.

Enel X este linia mondială de afaceri a Grupului Enel, care oferă servicii care accelerează inovarea şi conduc tranziţia energetică. Lider global în sectorul soluţiilor energetice avansate, Enel X gestionează servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie pentru 7,7 GW de capacitate totală la nivel global şi 195 MW de capacitate de stocare instalată la nivel mondial, precum şi circa 245.000 de puncte de încărcare1 pentru vehicule electrice puse la dispoziţie pe tot globul.

Optibus este o platformă de planificare şi programare în cloud, bazată de inteligenţă artificială (AI). Sute de agenţii şi operatori de transport public şi privat din întreaga lume au încredere în Optibus pentru a-şi moderniza funcţiile de planificare şi programare a tranzitului. A fost fondată în 2014.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.