Preşedintele rus Vladimir Putin era şofer de taxi în timpul liber, pentru a-şi asigura traiul, la căderea URSS, care a marcat, în opinia sa, sfârşitul ”Rusiei istorice”, potrivit unui documentar care urmează să fie difuzat în curând de televiziunea rusă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un fost agent al serviciilor secrete KGB, Vladimir Putin, care a deplâns deja în trecut căderea imperiului sovietic, apreciază, 30 de ani mai târziu, că acest eveniment rămâne o ”tragedie” pentru ”majoritatea cetăţenilor”, potrivit unor fragmente din filmul ”Rusia, istoria recentă”, care urmează să fie difuzat în curând de Channel One, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

”TREBUIA SĂ CÂŞTIN PUŢINI BANI ÎN PLUS”

Căderea URSS a antrenat o perioadă de instabilitate economică care a aruncat numeroase persoane în sărăcie, în timp ce Rusia care abia îşi dobândise independenţa şi trecea de la comunism la capitalism.

”Uneori trebuia să câştig puţini bani în plus”, declară Putin în acest documentar, dezvăluind că a lucrat ocazional ca şofer de taxi pentru a-şi creşte veniturile.

”Vreau să spun să câştig bani în plus cu maşina, ca şofer privat. Este neplăcut să vorbesc despre asta, ca să fiu cinstit, dar, din nefericire, asta e”, declară Puton în acest film.

CONSTERNAT

Un servitor loial al Uniunii Sovietice, Putin a fost consternat atunci când aceasta s-a prăbuşit şi a catalogat într-o bună zi această prăbuşire drept ”cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului XX”.

”Până la urmă ce este prăbuşirea Uniunii Sovietice? Este prăbuşirea Rusieii istorice sub numele de Uniunea Sovietică”, declară liderul de la Kremlin citat în film.

Rusia era centrul Uniunii Sovietice, din care au făcut parte 15 republici şi care se întindea din ţările baltice în Asia Centrală.

În 1991, zguduită de dificultăţi economice, Uniunea Sovietică s-a dezintegrat, iar Rusia a devenit o naţiune independentă.

Din cauza atitudinii sale faţă de Ucraina, preşedintele american Joe Biden l-a avertizat recent pe Putin, acuzat de faptul că comasează trupe la frontiera ruso-ucraineană, după ce a anexat Peninsula ucraineană Crimeea în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.