Seria de tornade care a afectat Statele Unite a bătut o serie de recorduri, unele lucruri fiind ridicate la 9.000 de metri înălţime, înălţimea zborului unui avion de linie, potrivit unui ”vânător” de tornade, în acest eveniment meteorologic excepţional care a avut loc vineri şi care s-a soldat cu 94 de morţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este genul de record care îţi doreşti să fie depăşit. Tornada care a afectat Mayfield, în Kentucky, a ridicat lucruri până la 9.000 de metri în aer. Este unul dintre cele mai mari recorduri”, dă asigurări, pe Twitter, ”vânătorul” de tornade Tyler Hofelich.

Aceste tornade, un fenomen meteorologic de o amploare excepţională, au măturat mai multe state din America, au ucis cel puţin 94 de oameni şi au cauzat pagube pe o distanţă de 100 de kilometri.

Oraşul Mayfield din Kentucky a fost deosebit de afectat.

Kentucky a fost măturat pe o distanţă de 200 de mile (320 de kilometri) de una dintre cele mai lungi tornade înregistrate veodată în Statele Unite, potrivit guvernatorului statului.

Cea mai lungă tornadă la sol - 219 mile - a avut locîn 1925, în Missouri şi s-a soldat cu 695 de morţi.

Ar putea fi vorba despre ”prima tornadă care a afectat patru state în acelaşi timp din istoria Statelor Unite - Arkansas, Missouri, Tennessee şi Kentucky”, potrivit US Storm Watch.

Preşedintele american Joe Biden a catalogat acest eveniment ”una dntre cele mai grave serii de tornade” din istoria Americii şi a evocat o ”tragedie inimaginabilă”.

Aproximativ 30 de furtuni au afectat, în total, teritoriul american vineri seara.

Căutările continuau, însă speranţa găsirii unor supravieţuitori scade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.