Vântul puternic şi vizibilitate redusă din Masivul Bucegi au determinat duminică oprirea gondolei care urcă la cota 2000.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Este viscol pe munte, duminică, iar vântul suflă cu viteza de 35 de metri pe secundă, viscolind zăpada şi reducând vizibilitatea. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, gondola care urcă de la cota 1400 la cota 2000 din Masivul Bucegi nu a pornit. 
 
”La altitudini mari în Bucegi este viscol. Vântul puternic suflă dinspre sud cu viteza de peste 120 de kilometri pe oră. Rafalele au „stivuit zăpada în depozite considerabile, care pe locuri depăşesc un metru şi jumătate”, transmit salvamontiştii din Buşteni.
De asemenea, la altitudini mari sunt depuneri de chiciură. 
În aceste condiţii, telegondola operată de firma Consiliului Local Sinaia şi care urcă de la Cota 1400 la Cota 2000 nu a pornit duminică. 
În ultimele ore, la Cota 2000 s-au înregistrat precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie dar şi ninsoare. În staţiunea Sinaia plouă torenţial.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.