„Fata cu oglindă” de Nicolae Grigorescu, ulei pe pânză din colecţia istorică Elena şi Alexandru Pamula, va fi licitat la Artmark pe 21 decembrie, în ultimul eveniment al anului în care vor fi scoase la vânzare opere semnate de Marii Maeştri ai Artei Româneşti. Tabloul este estimat între 50.000 şi 80.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentă în anul 1984 în cadrul Expoziţiei Retrospective „Nicolae Grigorescu. Pictură-Grafică” de la Muzeul de Artă al Republicii Socialiste România, opera „Fata cu oglinda” avea să se număre printre cele 469 de lucrări de pictură şi grafică expuse într-un ansamblu de amploare, eveniment prin care artistul Grigorescu avea să fie readus în actualitatea publicului iubitor de artă.

Un delicat "Nud" (25.000-45.000 de euro), realizat de Nicolae Tonitza, sau un peisaj citadin semnat de Gheorghe Petraşcu, „Veneţia (Ponte Rialto)”, cu aceeaşi estimare, vor fi de asemenea în licitaţie. 

Alte opere semnate de Ştefan Dimitrescu, Samuel Mutzner, Camil Ressu, Nicolae Dărăscu sau Ştefan Popescu vor fi licitate online şi prin telefon, de la ora 19.00. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.