Un bărbat suspectat de legături cu atentatul de la 1 ianuarie 2017 într-o discotecă din Istanbul a fost arestat în Kîrgîzstan, au anunţat vineri serviciile de securitate ale acestei ţări din Asia Centrală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a stabilit că deţinutul a fost implicat într-un atac terorisrt de anvergură într-o discotecă din Istanbul, în care au fost ucişi 39 de cetăţeni din 18 ţări”, a anunţat într-un comunicat Comitettul de Stat al Securităţii Naţionale kîrgîze.

Bărbatul a fost arestat miercuri la Bişkek, capitala kîrgîză, şi a fost plasat într-un centru de detenţie provizorie al serviciilor de securitate, se precizează în comunicat.

Doar iniţialele numelui bărbatului au fost făcute publice de către serviciile de securitate kîrgîze, care precizează că este vorba despre un ”un cetăţean străin”.

Contactat de AFP, seviciul de presă al Comitetului a refuzat să ofere informaţii suplimentare.

La 1 ianuarie 2017, un bărbat înarmat cu o puşcă de asalt a tras la întâmplare în mulţimea care sărbătorea Anul Nou la Reina, o discotecă la modă în Istanbul, după care a fugit.

Atentatul s-a soldat cu 39 de morţi - majoritatea turişti din ţări arabe - şi aproape 80 de răniţi.

Acesta a fost primul atentat în Turcia revendicat în mod direct de către organizaţia Statul Islamic (SI), căreia Ankara i-a imputat şi alte atacuri.

În urma unei vaste urmăriri, un cetăţean uzbek a fost arestat, 15 zile mai târziu, şi a mărturisit că a fost autorul carnagiului, după care a retractat, în timpul unui proces.

Uzbekul a fost condamnat, în septembrie 2020, la închisoare pe viaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.