Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu a anunţat că Executivul a aprobat, vineri, o hotărâre care prevede acordarea sprijinului cuplat în zootehnie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În şedinţa de Guvern de dimineaţă am reuşit să aprobăm prima hotărâre de Guvern care vizează sprijinul cuplat în zootehnie. A plecat spre Monitorul Oficial şi sperăm ca acest act normativ să fie publicat cât mai rapid posibil, astfel încât cei peste 115 milioane de euro să intre cât de urgent în conturile fermierilor”, a afirmat Adrian Chesnoiu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

Ministrul Agriculturii a explicat că este vorba despre plata unor subvenţii din Fondul european de garantare agricolă pentru crescătorii de vaci de lapte, bivoliţe de lapte, taurine de carne sau viermi de mătase.

„Sumele care se acordă, în cuantum fix, sunt: 360 de euro pentru fiecare vacă de lapte înregistrată, 256 de euro pentru fiecare vită de carne înregistrată în sistem, 158 de euro pentru bivoliţe de lapte şi 90 de euro pentru fiecare kilogram de gogoşi de mătase”, a completat Chesnoiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.