Preşedintele francez Emmanuel Macron a trasat joi, într-un discurs care marchează începutul preşedinţiei semestriale a Franţei a Uniunii Europene (UE), liniile mari ale acestui semestru, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Europa noastră trebuie să fie o Europă care trebuie să producă, să creeze bogăţie, să se afle în vţrful inovaţiei, capabilă să-şi apere sistemul social şi să se afle în centrul agendei climatice”, a subliniat şefulstatului francez.

În vederea ”construirii aceste straegii”, Franţa organizează la 10 şi 11 martie ”un summit excepţional al celor 27 şefi de stat şi de guverne pe tema acestui subiect major care este, în fond, definirea noului model al creşterii (economice) europene”, a dat asigurări Macon.

”Vom avea ocazia să detaliem contururile mai precis”, a adăugat el.

Macron a anunţat, de asemenea, , în acest dicurs, organizarea unui summit între Uniunea Africană (UA) şi Uniunea Europeană, în februarie, la Bruxelles.

”Obiectivul acestui summit este o reaşezare în profunzime a relaţiei” celor două uniuni, a anunţat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.