Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion îi cere, miercuri, ministrului Cătălin Predoiu să propună urgent aprobarea Strategiei Naţionale Anticorupţie care este finalizată. ”Am o veste proastă pentru politicieni: fără intensificarea luptei împotriva corupţiei nu pot lua banii din PNRR”, a transmis Stelian Ion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noua Strategie Anticorupţie pentru 2021 – 2025 este finalizată. Îi solicit ministrului Cătălin Predoiu să propună urgent Guvernului să aprobe SNA. Are totul pregătit, nu mai există niciun motiv să se amâne adoptarea noii strategii anticorupţie. Altfel, se periclitează PNRR”, a scris, miercuri, pe Facebook, Stelian Ion.  

Potrivit acestuia, luna decembrie este ”lună de foc pentru respectarea primelor angajamente din PNRR”.  

”Un astfel de document strategic nu poate fi lăsat pentru a fi inclus, pe colţ de masă, pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei. Fără SNA, nu poate veni o parte din banii din PNRR. Până la finalul lunii decembrie, potrivit condiţiilor incluse în PNRR pentru eliberarea tranşei de bani, trebuie să intre în vigoare un act normativ de aprobare a noii strategii anticorupţie”, a mai scris Stelian Ion.  

Potrivit acestuia, Strategia trebuie să intre în vigoare la timp.  

”Am o veste proastă pentru politicienii care nu vor să mai audă de măsuri anticorupţie: fără intensificarea luptei împotriva corupţiei nu pot lua banii din PNRR. Strategia Anticorupţie pentru 2021-2025 trebuie să fie adoptată şi să intre în vigoare la timp”, a mai airmat fostul ministru al Justiţiei.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.