Şefa Centrului de Creşe din Ploieşti, Angelica Fodor, a fost arestată preventiv în dosarul în care procurorii prahoveni anchetează infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi delapidare din hrana copiilor şi din materialele alocate creşelor din municipiu. Alte patru persoane, angajaţi ai unor creşe, sunt cercetate sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Judecătorii au admis propunerea de arestare prevenită formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pe numele Angelicăi Fodor, acuzată de luare de mită în formă continuată şi delapidare. 
 
În acelaşi dosar, alte patru persoane, reţinute iniţial, sunt cercetate sub control judiciar.
 
Suspecţi în aceeaşi cauză sunt, de asemenea, alţi 11 angajaşi ai centrului de creşe din Ploieşti. 
 
În dosar sunt vizate persoane care lucrează la cinci dintre cele şase creşe din municipiu. Suspiciunile sunt că angajaţii sustrăgeau din mâncarea copiilor, dar şi din produsele de curăţenie alocate creşelor. Mai mult, surse din anchetă au declarat că inclusiv produse electrocasnice alocate creşelor au ajuns la angajaţi şi nu la unităţile în care sunt îngrijiţi copiii.
 
Şefa centrului de creşe mai este suspectată că a primit în mod constant bani sau produse de la unele dintre subalternele sale, fie pentru a le permite acţiunile de delapidare, fie pentru a menţine în funcţie pe unele dintre ele care nu îndeplineau condiţiile necesare ocupării locului de muncă. 
 
Decizia de arestare preventivă a Angelicăi Fodor nu este definitivă, însă este executorie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.