Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că este nevoie de întărirea cooperării pe plan economic şi politic dintre România şi Ungaria, pentru că firmele colaborează "indiferent ce spun politicienii lucruri trăsnite de la microfon în Parlament sau în studiourile de televiziune". El mărturiseşte că are o relaţie bună cu Viktor Orban, cu care vorbeşte mai ales subiecte politice, dar şi despre literatură şi sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pe plan economic, pe plan politic, există posibilitate de a colabora mult mai puternic decât am făcut până în acest moment. Eu am militat permanent şi voi milita pentru o colaborare cât mai strânsă în regiune. Acest lucru înseamnă inclusiv între România şi Ungaria, fiindcă este în interesul ambelor ţări, şi dacă ne uităm la economie, şi dacă ne uităm la comerţul bilateral, e foarte, foarte mare, deci oamenii, firmele mici, firmele mari, IMM-urile colaborează, indiferent ce spun politicienii lucruri trăsnite de la microfon în Parlament sau în studiourile de televiziune. Viaţa e cu totul şi cu totul diferită. Deci trebuie să întărim cooperarea cu Ungaria”, a afirmat Kelemen Hunor, marţi seară, la TVR.
 
El a susţinut că relaţiile dintre cele două ţări se pot îmbunătăţi, dar acest lucru necesită discuţii bilaterale între ministere, pe diverse domenii.
 
În ceea ce priveşte relaţia sa cu premierul Ungariei, Viktor Orban, liderul maghiarilor din România a arătat că are cu acesta o relaţie bună. 
 
"Am o relaţie bună de foarte mult timp, din când în când ne vedem, stăm de vorbă, povestim una-alta. Mai mult despre politică vorbim, că despre ce să vorbim? Am mai vorbit şi despre literatură, am mai vorbit şi despre sport foarte mult, eu mă pricep mai puţin la sport. Este absolut firesc. Eu am o relaţie bună şi cu alţi politicieni şi din Ungaria şi din alte state, mai ales din zona Partidului Popular European”, a afirmat preşedintele UDMR.
 
Kelemen Hunor a spus că respectă viziunea Ungariei în ceea ce priveşte Uniunea Europeană, "aşa cum şi ei respectă viziunea României".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.