Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, la Senat, că liberalii susţin ca toate pensiile să fie bazate pe contributivitate, iar reforma pensiilor, care este inclusă în PNRR, va trebui implementată în 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Da, era o decizie”, a spus Cîţu, despre prorogarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru primari.

Despre eliminarea tuturor pensiilor speciale, Cîţu a spus: ”Noi susţinem ca toate pensiile să fie bazate pe contributivitate, pentru că există anumite categorii în România unde există restricţii, prin care nu pot să aibă alte venituri şi atunci, bineînţeles, că ducem pe toată lumea pe contributivitate. Este un criteriu de la care nu abdicăm”, a spus Florin Cîţu.

El a mai arătat că ”reforma pensiilor este în PNRR, şi va trebui implementată în 2023”.

”Deci tot sistemul, toate pensiile, pensiile speciale, de serviciu, vor trece pe sistem de contributivitate şi atunci se rezolvă această problemă pentru toate aceste categorii”, a spus Florin Cîţu, afirmând că trebuie găsite soluţii. 

El a menţionat că că reforma pensiilor trebuie să fie sustenabilă, echitabilă şi să aibă limita de cheltuieli din buget. 

Întrebat despre recalcularea pensiilor, Cîţu a spus că exista la Ministerul Muncii o echipă care se ocupa de acest lucru, însă acum ministerul a trecut la PNL. 

”Avem tot anul viitor pentru a face reforma pensiilor”, a mai spus Cîţu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.