Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, că restricţiile anunţate de CNSU pentru intrarea în ţară vor fi adoptate miercuri prin Hotărâre de Guvern. Întrebat despre eventualele restricţii sau relaxări în perioada sărbătorilor, premierul a precizat că, în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă, se vor lua decizii în perioada următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a fost întrebat, marţi, când vor intra în vigoare măsurile pentru intrarea în ţară anunţate de CNSU şi a precizat: ”Aseară au fost aprobate măsurile în şedinţa CNSU. Sunt foarte clare, nu este nimic diferit faţă de ceea ce am stabilit duminică (...) Urmează ca mâine să luăm o HG în ceea ce priveşte aplicarea măsurilor din CNSU”.  

În legătură cu eventualele restricţii sau relaxări în perioada sărbătorilor, premierul a precizat: ”Desigur, în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă în perioada următoare, vom reveni cu hotărâri ale CNSU vis-a-vis de măsurile din perioada sărbătorilor de iarnă”.  

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit, luni seară, noi reguli de aplicare a măsurii carantinei pentru persoanele care ajung în România în perioada 10 decembrie - 8 ianuarie.

Persoanele care nu sunt vaccinate, testate sau nu au trecut prin boală în ultimele şase luni intră în carantină pentru 14 zile, iar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR vor sta în carantină 10 zile. Copiii cu vârsta până la 12 ani sunt exceptaţi de la această măsură, alături de alte categorii de persoane

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.