Fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale, în dosarul referitor la neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Achită pe inculpatul Popescu – Tăriceanu Călin – Constantin – Anton - pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. (…) Achită inculpatul Popescu – Tăriceanu Călin – Constantin – Anton pentru complicitate la infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale. (…) Achită pe inculpatul Marciu Ovidiu – Cristian – Dan - pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale. (…) Respinge acţiunea civilă privind pretenţiile formulate prin constituirea de parte civilă de către Matei Cristian”, a decis, marţi, Înalta Curte de CAsaţie şi Justiţie. 

Decizia magistraţilor nu este definitvă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Parchetul General a transmis, în urmă cu o lună, că procurorul de şedinţă a cerut achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul privind neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, întrucât nu a constatat neîntrunirea tipicităţii faptei. Tăriceanu fusese trimis în judecată de procurorii Parchetului General în 15 decembrie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.