Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că partidele din coaliţia de guvernare doresc finalizarea proiectului bugetului de stat până la sfârşitul anului. El afirmă că una dintre măsurile avute în vedere este menţinerea, pentru următoarele trei luni, la 5% a taxei pe valoarea adăugată pentru gigacalorie. Liderul PSD subliniază că în bugetul de stat pentru anul viitor va fi respectat deficitul bugetar asumat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Încercăm în acest moment ca până la sfârşitul anului să avem buget de stat. Ministrul de Finanţe o să vină cu anumite impacturi pe anumite măsuri şi cred că în cursul zilei de mâine, cel târziu luni, o să terminăm aceste socoteli. Ce este important, că o să venim cu o reducere a TVA-ului la gigacalorie pe perioada iernii - ianuarie, februarie, martie - astfel încât să fie cât mai suportabil. Să rămână 5% (taxa pe valoarea adăugată pentru gigacalorie - n.r.)”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la finalul şedinţei coaliţiei. 
 
În ceea ce priveşte eventuale majorări de salarii, Ciolacu a arătat că unele dintre acestea sunt deja trecute în programul de guvernare. 
 
Întrebat dacă s-a discutat despre introducerea unei taxei de solidaritate pe care companiile cu cifră de afaceri peste o sută de milioane de euro să o plătească, liderul PSD a răspuns: "Am avut această discuţie şi aşteptăm impactul, nu s-a luat nicio decizie".
 
Marcel Ciolacu a precizat că bugetul de stat va fi construit în aşa fel încât deficitul bugetar asumat să nu fie depăşit. 
 
"Ne încadrăm în deficitul asumat, categoric. (...) O să ne încadrăm cu absolut toate aceste majorări”, a adăugat el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.