Francezul Theo Pourchaire (Art Grand Prix) şi brazilianul Enzo Fittipaldi (Charouz Racing System) au fost transportaţi de urgenţă la spital după accidentul suferit, duminică, în startul cursei de Formula 2 din cadrul Marelui Premiu al Arabiei Saudite, a anunţat Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), citată de lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a calat motorul pe grilă, Pourchaire, în vârstă de 18 ani, a fost lovit în plin din spate de Fittipaldi, în vârstă de 20 de ani, nepotul fostului campion mondial de Formula 1 Emerson Fittipaldi.

 

Piloţii au fost scoşi din monoposturi şi transportaţi cu elicopterul, în stare de conştienţă, la spitalul militar Regele Fahad, din Jeddah.

Cursa a fost reluată patruzeci de minute mai târziu. Întrecerea a fost oprită definitiv înainte de final, în cele din urmă, după un alt accident, minor de data aceasta.

Pe acelaşi circuit stradal de la Jeddah se dispută la ora transmiterii acestei ştiri cursa de Formula 1, care a fost întrerupă cu Safety Car şi ulterior cu steagul roşu, în turul 13/50, după un accident suferit de germanul Mick Schumacher (Haas).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.