Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a reiterat că nu se pune problema introducerii certificatului verde pentru participarea la slujbele şi procesiunile religioase şi că această idee nici măcar nu a fost discutată în şedinţa de duminică, în care s-a decis luarea unor măsuri privind călătoriile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat dacă au fost discuţii contradictorii în timpul şedinţei de duminică, de la Guvern, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a declarat că nimeni nu dictează măsurile într-o astfel de şedinţă. 
 
"Orice astfel de adoptare sau măsurile care se iau, trebuie luate după discuţii. Nu sunt măsuri pe care le dictează cineva. În mod evident, există o dezbatere care până la urmă duce la un set de măsuri care sunt acceptate de toţi sau de marea majoritate a participanţilor. Vă rog să nu mai luaţi în considerare, de exemplu în timpul acestei reuniuni am primit o întrebare legată de faptul că se discută despre introducerea certificatului verde la slujbele sau la procesiunile religioase”, a afirmat Alexandru Rafila.
 
Ministrul Sănătăţii a adăugat că nu s-a discutat despre introducerea certificatului verde în biserici. 
 
"Nu numai că nu s-a discutat acest lucru, dar am declarat în mod pubic, nu se pune această problemă a utilizării certificatului verde la slujbele religioase. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor care ţin de distanţare, de purtarea corectă a măştii şi a respectării măsurilor de distanţare, acolo unde se poate. Nu cred că este cazul să facem speculaţii despre conţinutul acestor întâlniri care în niciun caz nu sunt conflictuale”, a mai declarat Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.