India a raportat duminică cel mai mare număr de decese asociate Covid-19 înregistrat în ultimele patru luni, după ce două state şi-au revizuit cifrele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Statul estic Bihar a adăugat 2.426 de decese neînregistrate, în timp ce statul sudic Kerala a adăugat 263, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, citat de Reuters.

Cifrele revizuite au făcut ca bilanţul deceselor să fie de 2.796, cel mai mare începând cu 21 iulie, potrivit calculelor Reuters.

Al doilea val al pandemiei, din martie şi aprilie 2021, a însemnat moartea a mii de oameni şi infectarea a milioane.

Statele indiene au continuat, în ultimele luni, să adauge decese neraportate, dând astfel dreptate unor experţi care au afirmat că numărul deceselor este mult mai mare decât cel raportat, de 473.326.

India a înregistrat în total peste 34,6 milioane de contaminări.

De la începutul pandemiei, la nivel mondial au fost înregistrate 265 de milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi mai mult de 5,2 milioane de decese asociate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.