Goldman Sachs şi-a redus sâmbătă estimarea privind creşterea economiei SUA în 2022 de la 4,2% la 3,8%, din cauza incertitudinilor legate de varianta omicron a noului coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Economistul Joseph Briggs a scris într-o notă adresată clienţilor că varianta omicron ar putea încetini redeschiderea economiei americane, dar că se aşteaptă ”doar la un impact modest” asupra cheltuielilor pentru servicii.

”Deşi multe întrebări rămân fără răspuns, ne gândim în prezent la un scenariu de impact moderat, în care virusul se răspândeşte mai rapid dat că imunitatea faţă de o formă gravă de boală este numai uşor slăbită”, a spus Briggs.

Potrivit notei acestuia, deficitul de angajaţi ar putwa dura mai mult dacă oamenii nu se simt confortabil să revină la muncă din cauza noii variante.

Goldman a subliniat că răspândirea virusului ar putea înrăutăţi deficitul de ofertă, dacă alte ţări vor aplica restricţii mai dure, dar că creşterea ratelor de vaccinare la partenerii comerciali străini ar preveni perturbările grave.

Goldman Sachs a publicat noile previziuni după ce directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a declarat vineri că instituţia financiarp va revizui probabil în sens negatic estimările referitoarel a creşterea economiei mondiale, din cauza variantei omicron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.