Ministerul Sănătăţii a transmis, vineri, că una dintre persoanele repatriate din Maroc este infectată cu coronavirus, iar primele indicii arată că ar fi vorba despre tulpina Delta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rezultatul uneia dintre probele recoltate de la pasagerii repatriaţi seara trecută din Maroc este pozitiv la infecţia cu virusul SARS-COV-2, iar primele indicii sugerează că ar putea fi vorba despre tulpina Delta. Persoana depistată pozitiv este izolată la domiciliu, iar direcţia de sănătate publică va demara ancheta epidemiologică”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii.  

Sursa citată a precizat că proba pozitivă a fost trimisă pentru secvenţiere în vederea stabilirii tulpinii virusului. 

”Menţionăm că au fost prelucrate 115 probe de la toţi pasagerii cursei, 114 dintre acestea fiind negative”, a mai transmis MInisterul Sănătăţii.  

122 de români şi 62 de cetăţeni europeni care erau blocaţi în Maroc, în urma suspendării zborurilor comerciale, au fost repatriaţi, joi seară, cu o aeronava care a operat o cursă specială.  

La sosirea în ţară, potrivit autorităţilor, nicio persoană nu prezenta simptome de boală. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.