Filmul romantic „Annette”, thrillerul psycho-sexy „Titane” şi comedia SF „Vânătorii de fantome: Moştenirea/ Ghostbusters: Afterlife” sunt premierele weekendului în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Annette”, primul film în limba engleză al cineastului Leos Carax, cu Adam Driver şi Marion Cotillard în rolurile principale, a avut premiera mondială în competiţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, unde a fost premiat pentru regie.

Regizorul francez semnează un musical despre faimă, dragoste, artă şi paternitate scris împreună cu Ron şi Russell Mael, membrii faimosului duo pop-rock Sparks, recompensaţi la rândul lor cu premiul pentru cea mai bună coloană sonoră la Cannes.

Protagoniştii poveştii sunt Henry, un comediant provocator, cunoscut pentru umorul său caustic, şi Ann, o cântăreaţă de operă aplaudată pe cele mai prestigioase scene ale lumii. Adoraţi de public şi aflaţi constant în atenţia presei, cei doi par să fie întruchiparea cuplului perfect. Naşterea fetiţei lor, un copil cu totul ieşit din comun, le va da amândurora vieţile peste cap.

„Annette”
„Annette”

Controversatul „Titane”, regizat de Julia Ducournau, e considerat cel mai şocant film al anului.

Thrillerul psycho-sexy a stârnit valuri de şoc la Cannes, mai mulţi spectatori pierzându-şi cunoştinţa în timpul proiecţiei. Filmul i-a adus regizoarei Julia Ducournau trofeul Palme d’Or şi ea a devenit a doua femeie din istoria festivalului câştigătoare a prestigiosului premiu.

„În urma unei serii de crime misterioase, un părinte îşi regăseşte fiul dispărut cu zece ani în urmă. Titan: metal extrem de rezistent la căldură şi coroziune, potrivit pentru aliaje durabile”, este sinopsis-ul filmului.

„Titane” spune povestea unei tinere a cărei viaţă este marcată de un accident de maşină în care a fost implicată în copilărie, abundă în scene ultra-violente şi atinge teme precum paternitatea, identitatea de gen sau relaţia om-maşină. 

Filmul este propunerea Franţei pentru nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar şi a primit trei selecţii la European Film Awards, la categoriile „cel mai bun film”, „cea mai bună actriţă” şi „cel mai bun actor”.

Acţiunea are loc la câteva decenii după povestea celor trei parapsihologi vânători de fantome. După ce se mută într-un orăşel liniştit, o mamă şi cei doi copii ai ei află că au o strânsă legătură cu echipa originală Ghostbusters şi încearcă să înţeleagă moştenirea lăsată în urmă de bunicul familiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.