Cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel anunţă joi noi restricţii radicale - o cvasi plasare în carantină - împotriva populaţiei germane nevaccinate împotriva covid-19, în urma unei întâlniri cu viitorul cancelar Olaf Scholz şi conducătorii celor 16 landuri germane, relatează BBC News şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accesul persoanelor nevaccinate în numeroase locuri publice - inclusiv în magazine considerate neesenţiale şi la evenimente - urmează să fie interzis, mai puţin în cazul în care s-au vindecat recent de covid-19.

Persoanele nevaccinate urmează să-şi limiteze contactele, atât la domiciliu, cât şi afară, la maximum alte două persoane din altă gospodărie.

”Cultura şi divertismentul urmează să fie deschise, la nivel naţional, numai acelora care s-au vaccinat sau s-au vindecat” de covid-19, anunţă Merkel.

”Noi am înţeles că situaţia este foarte gravă şi vrem să impunem măsuri suplimentare, în afară de cele impuse deja”, adaugă ea.

Merkel anunţă, de asemenea, că vaccinarea obligatorie urmează să fie impusă în întreaga Germanie, începând din februarie sau martie 2022, în urma unei dezbateri în Parlament.

Un proiect de lege în acest sens urmează să fie trimis în Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.