Patru persoane au fost rănite într-o explozie cauzată de o bombă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial în apropierea unei gări, la Munchen, anunţă miecuri pompieri şi poliţia germană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior, citat de CNN, anunţa trei răniţi.

Una dintre vctime a fost rănită grav, precizează poliţia.

Explozia a avut loc în tmpul unor lucrări de foraj, în apropierea unui pod pe care trenurile este necesar să-l traverseze pentru a intra în Gara Centrală din Munchen, precizează compania de căi ferate Deutsche Bahn.

Tot traficul regional şi internaţional din gară a fost întrerupt timp de mai multe ore.

Serviciile de intervenţie au intervenit la faţa locului.

Explozia a fost cauzată de o bombă veche, a declarat CNN o purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Muncgen, Carolin Schrott. ”Nu există niciun pericol imediat în afara zonei” izolare, a anunţat poliţia.

Potrivit ministrului regional de Interne Joachim Herrmann este vorba despre o bombă de 250 de kilograme.

Ministrul nu a precizat de ce bomba nu a fost detectată mai înainte, în contextul în care şantierele sunt de obicei cercetate în vederea unor eventuale dispozitive explozive din război.

Germania este înţesată de bombe care nu au explodat, descoperite adesea pe şantiere de construcţii, la 76 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Şapte bombe au fost dezamorsate în 2020, după ce au fost descoperite pe locul primei fabrici europene de maşini electrice Tesla, care urmează să fie deschisă în apropiere e Berlin.

Alte bombe au fost descoperite anul trecut la Koln, Dortmund sau Frankfurt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.