Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au descoperit 572 articole pirotehnice, în valoare de 1.800 lei, pe care un cetăţean german a încercat să le introducă în ţară, fără a deţine autorizaţiile necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În data de 01.12.2021, în jurul orei 06.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, cetăţeanul german, în vârstă de 53 de ani, care transporta diverse bunuri, pe ruta Turcia-Germania. În urma controlului fizic efectuat asupra cabinei autocamionului au fost descoperite mai multe tipuri de articole pirotehnice, cantitatea totală fiind de 572 materiale. Persoana în cauză a declarat că bunurile îi aparţin şi că nu avea cunoştinţă de obligativitatea deţinerii autorizaţiilor necesare”, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Conform sursei citate, în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar materialele, în valoare de 1.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.