Transmisiuni în direct ale ceremoniilor militare de la Arcul de Triumf şi de la Alba-Iulia, programe în premieră, ediţii speciale ale Ştirilor TVR, documentare şi filme artistice vor putea fi urmărite la Televiziunea Română, de Ziua Naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia de la Arcul de Triumf va fi în direct la TVR 1, de la ora 10.50. Adelin Petrişor şi col. Constantin Spânu vor comenta. 

Televiziunea Română este official broadcaster al evenimentului şi va oferi semnal tuturor posturilor de televiziune pentru preluarea imaginilor de la Arcul de Triumf din Capitală.

Două care de televiziune, trei unităţi DSNG şi peste 150 de profesionişti ai TVR vor asigura transmisiunile în direct atât de la parada militară desfăşurată la Bucureşti, cât şi de la cea din Alba-Iulia (ora 15.00). Cele două parade se văd în direct şi la TVR Internaţional şi TVR Moldova.

O serie de testimoniale cu personalităţi vor fi difuzate în ediţiile speciale ale zilei şi în „Telejurnalul” de la orele 08.00, 14.00, 20.00.

Ediţiile speciale ale Ştirilor TVR, de la 10.00 şi 12.00, vor include duplexuri cu studiourile TVR din Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova, Târgu-Mureş, dar şi corespondenţe din Spania şi din Republica Moldova.

Aniversarea Zilei Naţionale începe la TVR 1 devreme, „Cu capu-n zori”. Printre surprizele pregătite de echipa matinalului se numără un reportaj despre caii Jandarmeriei Române, participanţi la defilarea de 1 Decembrie, o paradă a celor mai frumoase ii româneşti, un dans al căluşarilor executat de cele mai talentate... păpuşi, dar şi tradiţionala fasole cu afumătură, gătită de Angie Cobuţ în bucătărie.

Într-o ediţie specială „Frontul de acasă”, de la ora 13.00, realizatoarea Alina Grigore spune povestea subofiţerului Vasile Zbâncă, un erou pe care amputarea picioarelor nu l-a schimbat.

De la 13.30, va fi difuzat documentarul semnat de jurnalista Camelia Csiki dedicat Reginei Maria, din seria „Români care au schimbat lumea”.

Iuliana Tudor invite publicul la Sibiu, la un spectacol menit să reaşeze România în sufletul românilor. De la ora 15.50, în direct la TVR 1 şi TVRi, mari artişti ai folclorului nostru îşi dau mâna în concertul „Noi suntem români!”.

În transmisiune directă de la Sala Radio, telespectatorii TVR 1 şi TVR 3 vor urmări, de la ora 19.00 (TVR Moldova - ora 22.10), Concertul extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României şi aniversării a 10 ani de la înfiinţarea Radio Chişinău. Susţinut de Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, concertul se desfăşoară sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.
De la 21.10, la TVR 1, telespectatorii vor vedea partea a doua a filmului „Tringhiul morţii” (1999), în regia lui Sergiu Nicolaescu.

TVR 2 oferă de 1 Decembrie programe pentru întreaga familie: „Câştigă România!”, ediţie specială alături de trei mari vedete, şi filme artistice  şi documentare premiate.

În ediţia specială „Câştigă România!” de la ora 20.00, vor fi invitaţi cântăreaţa Mirabela Dauer, omul de televiziune Carmen Movileanu şi compozitorul Horia Moculescu.

Vor fi difuzate documentarele istorice, precum „Iaşi, capitală de război” (difuzat de la ora 7.00) iar pentru prima dată la un canal de televiziune românesc, TVR 2 va difuza, de la ora 13.35, „România neîmblânzită”, (România, 2018). Filmul de aventuri „Prieteni fără grai” (România, Canada, 1969) şi „Atenţie, nu ne supăraţi!”, o comedie cu Bud Spencer, Terrence Hill, John Sharp,  vor completa programul zilei.

TVR 3 va avea programe preluate de la toate Studiourile Teritoriale ale SRTv. Începând cu ora 10.00, este programat  spectacolul  „1 Decembrie - Alba uneşte România”(TVR TG Mureş). Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” din Alba-Iulia lansează în premieră naţională Orchestra Română de Folclor. Cu aceast prilej va avea loc şi concertul extraordinar de muzică populară- Alba uneşte România.

La ora 13.30 - „Bănăţenii în primul razboi mondial” (TVR Timişoara), un documentar istoric despre participarea bănăţenilor în  Primul Război Mondial, iar de la ora 15.00 Premiile Naţionale ,,Negruzzi (TVR Iaşi).

De la ora 17.00, ediţia specială „Romândria mea” va fi difuzată în direct de la TVR Timişoara. În transmisiune directă de la Sala Radio, telespectatorii TVR 1 şi TVR 3 vor vedea, de la ora 19.00 (TVR Moldova - ora 22.10), Concertul extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României şi aniversării a 10 ani de la înfiinţarea Radio Chişinău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.