Preşedintele ceh Milos Zeman, spitalizat după ce a fost testat pozitiv covid-19, a fost externat sâmbătă pentru a nominaliza duminică un nou premier, a anunţat un purtător de cuvânt al preşedinţiei, Jiri Ovcacek, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele a plecat de la Spitalul Militar Universitar (UVN) către Castelul Lany”, reşedinţa oficială a preşedinţilor cehi, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt.

”El a prevăzut să-l nominalizeze şef al Guvernului pe Petr Fiala mâine (duminică), la ora locală 11.00 (12.00, ora României)”, a anunţat el, precizând că formatul ceremoniei era ”studiat”.

Nu se ştie cum se desfăşoară ceremonia, având în vedere că preşedintele ceh, în vârstă de 77 de ani, este plasat în carantină pe o perioadă de două săptămâni, în cadrul reglementărilor sanitare în vigoare în ţară.

Milos Zeman a fost externat joi, după ce a fost internat la 10 octombrie, însă a fost internat de urgenţă, din nou, în urma unui test pozitiv covid-19.

El a fost internat prima oară la o zi după alegerile legislative, la terapie intensivă, unde a rămas timp de peste trei săptămâni, după care a fost transferat într-o secţie de convalescenţă.

Milos Zeman a acceptat la 11 noiembrie demisia oficială a Guvernului în exerciţiu al miliardarului populist Andrej Babis, în urma înfrângerii în alegerii.

Cehia, o ţară cu 10,7 milioane de locuitori, înregistrează o creştere zilnică ”record” a îmbolnăvirilor de covid-19, care a determinat Guvernul să anunţe joi noi restricţii - închiderea restaurantelor, barurilor şi discotecilor pe timpul nopţii, dar şi toate târgurile de Crăciun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.