Preşedintele american Joe Biden a anunţat că probabil urmează să discute cu omologii săi rus Vladimir Putin şi ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a calma tensiuni între Rusia şi Ucraina, în contextul în care Rusia este acuzată de desfăşurarea unor trupe la frontiera ruso-ucraineană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă va discuta cu Putin sau Zelenski, Biden a răspuns ”foarte probabil”.

Locatarul Casei Albe, care se afla la Nantucket, în Massachusetts, s-a declarat ”îngrijorat” şi a reiterat susţinerea faţă de ”integritatea teritorială” a Ucrainei.

Casa Albă a îndemnat anterior la o continuare a unor eforturi diplomatice în vederea unei dezamorsări a tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia.

Consilierul Casei Albe în probleme de securitate naţională Jake Sullivan a discutat cu un oficial ucrainean, Andrii Yermak.

Ei au convenit că ”toate părţile este necesar să continue eforturi diplomatice în vederea unei calmări a tensiunilor”, a anunţat o purtătoare de cuvânt.

Statele Unite, NATO şi Ununea Europeană (UE) şi-au exprimat în ultimele săptămâni neîncetat îngrijorarea faţă de mişcări de trupe ruseşti la frontiera Ucrainei şi au tras un semnal de alarmă cu privire la o eventuală invazie a Ucrainei.

Tensiunile se află la cel mai înalt nivel între cele două ţări vecine, aflate la cuţite după ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea în 2014, o anexare urmată de un conflict între Kiev şi separatişti proruşi în estul Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.