Statele Unite au anunţat vineri închiderea frontierelor pentru călătorii care vin din opt ţări din Africa australă ca răspuns la apariţia variantei Omicron a Covid-19, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sosirea pe teritoriul american va fi înterzisă începând de luni persoanelor care vin din Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic şi Malawi, a declarat un înalt responsabil american. Doar cetăţenii americani şi rezidenţii permanenţi în SUA vor fi autorizaţi să intre în ţară, a precizat el. 

Această decizie, luată în urma măsurilor similare anunţate în special de ţări europene, intervine în momentul în care preşedintele american Joe Biden tocmai a deschis la începutul lui noiembrie frontierele pentru toţi călătorii, cu condiţia să fie vaccinaţi pentru Covid, după 20 de luni de restricţii. 

„Această măsură a fost impusă din precauţie, în contextul noii variante a Covid-19 care circulă în Africa australă”, a explicat responsabilul american jurnaliştilor. 

„Cercetătorii noştri şi oficialii din sănătatea publică lucrează rapid pentru a afla mai multe despre această variantă”, a adăugat acesta. „Preşedintele Biden a promis că va lua toate măsurile necesare pentru a asigura sănătatea americanilor şi pentru a învinge pandemia, iar această măsură a fost recomandată de experţii medicali din guvernul SUA şi de echipa responsabilă cu Covid-19”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.