Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că Partidul Naţional Liberal este singura forţă politică din România care promovează principiile liberalismului, el respingând ideea că USR ar fi un partid de dreapta şi acuzându-i pe membrii Uniunii că promovează măsuri populiste. "USR nu a fost niciodată de dreapta, PSD nici nu vrea să fie de dreapta, este un singur partid de dreapta, Partidul Naţional Liberal. Noi am fost singurii care ne-am luptat pentru principiile liberale şi împotriva măsurilor populiste", declară Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Rolul nostru este acela de a fi gardienii liberalismului în România. Şi vă mai spun ceva, pentru că am tot văzut acum că, dintr-o dată, apar liberali peste tot. Există un singur partid de dreapta în România: Partidul Naţional Liberal. USR nu a fost niciodată de dreapta, PSD nici nu vrea să fie de dreapta, este un singur partid de dreapta, Partidul Naţional Liberal. Noi am fost singurii care ne-am luptat pentru principiile liberale şi împotriva măsurilor populiste. Şi în guvernarea din acest an care a fost cu cei de la USR am oprit multe măsuri populiste, măsuri care ar fi aruncat în aer stabilitatea economică a României”, a afirmat preşedintele PNL, joi seară, la TVR. 
 
Fostul premier a susţinut că toţi liberaţii ştiu că "singura soluţie de a avea prosperitate în România este soluţia liberală".
 
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, este de părere că "liberalismul a dispărut în PNL" şi a afirmat că USR va "contura" ideea de liberalism "împreună cu ce a mai rămas din PNL".
 
"Eu sunt curios să văd ce va mai rămâne din PNL, cum o să-şi pună în aplicare politicile liberale, între ghilimele. Din păcate, constat că liberalismul a dispărut în PNL. O să-l conturăm noi, la USR, împreună cu ce a mai rămas din PNL, ca să venim cu o propunere alternativă pentru 2024”, a afirmat, luni, Cioloş.
 
La rândul său, vicepreşedintele USR, Dan Barna, a avansat aceeaşi idee. 
 
"Liberalismul, atât cât mai era în Partidul Naţional Liberal, tocmai a sucombat în acest moment, tocmai i s-a pus cruce de către echipa câştigătoare. Vedem un nou FSN, vedem o imagine pe care românii care au ieşit la Ordonanţa 13 şi cei care au ieşit la vot nu şi le-a imaginat nimeni. Pot să spun că dacă PNŢCD-ul a fost lapidat foarte scurt după alegeri, cu această coaliţie se termină şi povestea PNL-ului istoric, cât mai era el. Practic, din acest moment, istoria partidelor, să zicem democratice, dinainte de război merge la cimitir. Este nevoie de un nou suflu în politică, de aceea USR va fi în opoziţie şi a fi alternativa aceea liberală, singura alternativă liberală democratică care mai există în momentul de faţă în România. (...) În acest moment, întrucât spectrul liberal este complet liber, USR este partidul care îşi însuşeşte în continuare aceste valori despre care vorbim încă din momentul înfiinţării”, a afirmat Dan Barna.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.