Un bărbat în vârstă de 43 de ani, încarcerat la Penitenciarul Găeşti din judeţul Dâmboviţa, a evadat, joi, de la punctul de lucru unde muncea, în oraşul Găeşti. Poliţia Judeţeană Dâmboviţa anunţă că bărbatul a fost dat în urmărire la nivel naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, deţinutul executa pedeapsa în regim deschis, iar poliţiştii au fost anunţaţi că acesta ar fi plecat, joi, de la locul de muncă la care se afla în exteriorul Penitenciarului, în oraşul Găeşti.
 
Poliţia a făcut publice o fotografie şi semnalmente deţinutului: 1,68 metri înălţime, statură atletică, ochi căprui, păr negru drept, sprâncene stufoase, ten măsliniu.
 
"Precizăm că poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa sunt angrenaţi în activităţi de căutare, fiind instituite filtre pe principalele artere de circulaţie, la intrarea şi ieşirea din localităţi, şi verificate zonele specifice de interes operativ. Totodată, vă informăm că bărbatul a fost dat în urmărire la nivel naţional. Persoanele care deţin informaţii utile în vederea depistării acestuia sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, transmite IPJ Dâmboviţa.
 
Oficialii Penitenciarului Găeşti au declarat pentru News.ro că deţinutul avea o condamnare de 2.191 de zile de detenţie pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. El executa pedeapsa în regim deschis, la un punct de lucru unde se ocupa de dezmembrarea aparatelor electrocasnice.
 
Într-un comunicat dat publicităţii, Penitenciarul Găeşti anunţă că la nivelul instituţiei a fost dispusă demararea unei verificări interne care să stabilească circumstanţele producerii evenimentului.
 
Conform legislaţiei, părăsirea punctului de lucru de către deţinuţi este asimilată infracţiunii de evadare.
 
Deţinutul urma să intre în comisia de liberare condiţionată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.