Expoziţia „kimæra”, un proiect semnat de kinema ikon, un grup artistic fondat în anul 1970 la Arad, va fi prezentată laRezidenţa BRD Scena9 din Bucureşti din 26 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru artişti - gH / Bogdanator / Alex Halka - interfonic.ro / reVoltaire - propun astfel o metainstalaţie interactivă care combină old media cu internetul lucrurilor, cu realitatea augmentată, cu printul 3D sau cu sunetul generat de inteligenţa artificială. 

Proiectul este o extensie a Nopţii Albe a Galeriilor 2021, care celebrează 51 de ani de activitate ai kinema ikon. Expoziţia a fost prezentată în cadrul Media Art Festival Arad - MAFA8 la Muzeul de Artă Arad în luna octombrie şi este primul proiect special NAG itinerat în două oraşe din România.

Expoziţia va putea fi vizitată în spaţiul din strada I.L. Caragiale 32 începând cu 26 noiembrie şi până la finalul lunii ianuarie.

kinema ikon este cel mai vechi grup activ de artă experimentală din România. Fondat în 1970 ca atelier multimedia la Şcoala de Artă din Arad, este găzduit în prezent de Complexul Muzeal din Arad.

Cei peste cincizeci de ani de existenţă ai acestui grup de artişti experimentali sunt rezultatul unui echilibru între proiectele participative, colaborative sau de grup şi lucrările individuale.

Componenta interactivă a expoziţiei „kimæra” oferă vizitatorilor prin scanarea unui cod QR posibilitatea transpunerii pe ecranul telefonului a unei serii de experimente video realizate special pentru acest proiect de către cei patru artişti. Experimentul video transformă astfel spaţiul green screen al expoziţiei într-un background multimedia.

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 26 noiembrie, începând cu ora 19.00. Accesul este gratuit, pe baza Certificatului Verde.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.