Cel puţin şase persoane au murit într-un accident într-o mină de cărbune, în Siberia, în care alte 49 de persoane au fost date dispărute, a anunţat joi serviciul de presă al guvernatorului local Serghei Ţivilev, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestei surse, 285 de persoane se aflau în mină la momentul accidentului, ale cărui cauze erau necunoscute imediat.

Nu există ”niciun contact” cu minerii daţi dispăruţi.

”Operaţiuni de salvare la Mina Listviajnaia sunt în curs. În total, 237 de persoane au fost aduse la suprafaţă”, a anunţat pe Telegram Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă.

”Forţe şi mijloace de la minister acţionează la faţa locului”, anunţă acest organism din care fac parte pompieri şi salvatori.

”Locul unde se află este necunoscut la ora actuală”, a declarat un reprezentant local al ministerului, Aleksei Şulghin, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass.

Serviciul de presă al guvernatorului regiunii Kemerovo, în care se află mina, a anunţat, la rândul său, pe Telegram, că 43 de persoane au fost spitalizate.

Cauzele exacte ale accidentul erau necunoscute în acest stadiu.

”La ora (locală) 9.07 (8.07, ora României), Ministerul Situaţii lor de Urgenţă a primit o alertă cu privire la prezenţa unui fum în mina Listviajnaia, în oraşul Gramoteino”, au anunţat serviciile guvernatorului Serghei Ţivilev.

Potrivit acestei surse, 11 echipe de salvare specializate de la minister se află la faţa locului, iar altele se aflau în drum către mină, dar şi un elicopter cu medici la bord.

Accidente în mină în Rusia, la fel ca în fosta URSS, sunt legate adesea de laxismul aplicării normelor de securitate, o proastă gestionare sau echipamente depăşite din epoca sovietică.

Cel mai sângeros accident înregistrat în ultimii ani s-a soldat cu 91 de morţi şi peste 100 de răniţi, în mai 2010, în Mina Raspadskaia, în regiunea Kemerovo, în care se află numeroase mine de cărbune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.