Comedia „California Suite”, despre plăcerile şi nefericirile traiului comun, primul spectacol regizat de Andrei Huţuleac, va avea premiera la unteatru pe 27 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce au în comun un bărbat conservator care şi-a înşelat soţia, o actriţă nominalizată la Oscar, profund nefericită în viaţa personală, şi două cupluri aflate la finalul unei vacanţe nereuşite? Ocupă, pe rând, aceeaşi cameră 203 a Hotelului Beverly Hills din Los Angeles.

O comedie în trei părţi care surprinde plăcerile şi nefericirile traiului comun, „California Suite”, primul spectacol de teatru regizat de Andrei Huţuleac şi cea mai nouă producţie din repertoriul unteatru, se va juca în premieră pe 27, 28 şi 29 noiembrie.

Primele reprezentaţii ale spectacolului co-produs de Asociaţia Jamais-Vu sunt deja sold out, dar alte reprezentaţii sunt programate la unteatru pe 20 şi 21 decembrie.

Corina Moise, Nicoleta Hâncu, Andrei Huţuleac, Dan Rădulescu şi Sorin Miron sunt protagoniştii poveştii.

Textul este o adaptare a piesei scrise de dramaturgul şi scenaristului american Neil Simon în 1976, în traducerea lui Tudor Lucanu.

Decorul spectacolului este un concept colectiv al artiştilor implicaţi în producţie, Ariana Presan este creatoarea costumele celor cinci personaje, iar Alexandru Medveghi semnează design-ul  de lumini.

Textul a fost adaptat de Neil Simon pentru marile ecrane în 1978, regizat de Herbert Ross, cu Jane Fonda, Alan Alda, Maggie Smith şi Michael Caine în distribuţie. Nominalizat la trei premii Oscar, s-a impus la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Maggie Smith).

„«California Suite» e primul spectacol de teatru pe care îl regizez. Şi deşi, în mod uzual, aş fi avut o mulţime de lucruri de spus pe această temă, adevărul este că de această dată există ceva mai important în interiorul acestui demers decât faptul că e un debut regizoral. Anume: dorinţa de a rămâne împreună, fie şi temporar, a unor actori care, din motive obiective (printre care şi pandemia) nu mai urcaseră pe scenă de aproximativ un an de zile. Cu toţii am pornit la drum dorindu-ne să facem un spectacol al nostru, prin care să ne redobândim demnitatea şi bucuria jocului”, a transmis regizorul şi actorul Andrei Huţuleac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.