Prinţul Charles al Marii Britanii a inaugurat marţi un nou centru de cercetare şi dezvoltare al AstraZeneca din Cambridge, estul Angliei, în valoare de 1 miliard de lire sterline, compania intenţionând că îşi dezvolte portofoliul de medicamente, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

AstraZeneca a furnizat două miliarde de doze din vaccinul său pentru Covid-19, dezvoltat la Universitatea Oxford, şi intenţionează, de asemenea, să aducă pe piaţă un cocktail de anticorpi preventivi împotriva Covid-19.

Prinţul Charles, fiul Reginei Elisabeta a II-a şi moştenitorul tronului, a vizitat o expoziţie despre pandemie şi o demonstraţie a modului în care căştile cu realitate augmentată pot ajuta la munca de laborator, înainte de a auzi despre obiectivele companiei referitoare la reducerea emisiilor de carbon la zero net.

”Ultimii doi ani au fost unul dintre cei mai dificili dintr-o generaţie. Dar dacă putem literalmente să accelerăm măsurile durabile atât de necesare, putem crea un viitor mai verde şi mai sănătos, pentru oameni, natură şi singura noastră planetă”, a spus Prinţul Charles într-un discurs.

Directorul general al AstraZeneca Pascal Soriot a spus că centrul ”va alimenta următoarea etapă a creşterii companiei noastre”.

Planurile pentru noul sediu central al AstraZeneca şi campusul mare de cercetare şi dezvoltare din Cambridge au fost dezvăluite în 2013, dar costurile şi intervalul de timp necesar realizării propiectului au depăşit estimarea iniţială de 330 de milioane de lire sterline şi o dată de finalizare prevăzută pentru 2016.

AstraZeneca, care are un portofoliu mare de tratamente pentru boli precum cancer, boli de inimă şi diabet, a declarat că centrul va sprijini cercetarea referitoare la medicamente specializate şi terapii de generaţie următoare, inclusiv editarea genelor şi terapiile celulare.

”Vom avea progrese care ar putea avea loc la clinică în următorii trei, patru ani, care ar putea duce la noi medicamente cu adevărat eficiente în diferite aspecte ale tratării cancerului”, a declarat dr. Susan Galbraith, vicepreşedinte executiv al AstraZeneca, pentru Cercetare şi Dezvoltare în Oncologie..

Acesta a spus este este ”foarte optimistă că putem face o mare diferenţă pentru această boală în următorul deceniu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.