Dacian Cioloş a afirmat că Anca Dragu a fost revocată din funcţia de preşedinte al Senatului de către alianţa PNL-PSD-UDMR pentru a îi găsi o consolare lui Florin Cîţu. Liderul USR a adăugat că această acţiune nu doar că forţează Constituţia, dar este şi o avanpremieră la felul în care va acţiona noua majoritate parlamentară şi anume „în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ca să-i găsească o sinecură de consolare lui Florin Cîţu pentru meritele deosebite de distrugere a coaliţiei cu USR,  monstruoasa alianţă PNL - PSD - UDMR a revocat-o azi pe Anca Dragu din funcţia de preşedintă a Senatului, prima femeie care a ocupat vreodată această poziţie. Dincolo de faptul că revocarea forţează Constituţia, ea este şi o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie”, a scris Dacian Cioloş, marţi pe Facebook.
 
El a mai spus că modul brutal în care a fost înlăturată Dragu de la şefia Senatului se va întoarce împotriva politicienilor din noua alianţă de guvernare.
 
„Îi mulţumesc Ancăi Dragu pentru modul impecabil cu care a onorat poziţia de preşedintă a Senatului. Acest mod brutal prin care a fost îndepărtată azi, fără motive temeinice şi fără sens, se va întoarce curând împotriva acestor politicieni care acţionează fără scrupule sub deviza «pentru că putem»”, a conchis preşedintele USR.
 
Florin Cîţu a fost ales preşedinte al Senatului. El a candidat împotriva Ancăi Dragu, revocată marţi din funcţie şi care a candidat penturu un nou mandat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.