Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă că a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru viitorul metrou, investiţia totală depăşind 2 miliarde de euro. Studiul a recomandat traseul Floreşti - Piaţa Unirii - Piaţa Mărăşti - Muncii / Europa Unită - Depou Sopor, cu o lungime de 21 de kilometri şi 19 staţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emil Boc a arătat, într-o postare pe Facebook, că în şedinţa extraordinară a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat proiectul privind Studiul de fezabilitate (documentaţia tehnică şi indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiţii "Tren metropolitan Gilău-Floreşti-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonţida - etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea şi a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiţii” - componenta investiţională Magistrala I de Metrou.

Potrivit primarului din Cluj-Napoca, opţiunea de traseu recomandată prin acest studiu este: Floreşti - Piaţa Unirii - Piaţa Mărăşti - Muncii / Europa Unită - Depou Sopor. Traseul va avea o lungime de 21,03 km şi va dispune de 19 staţii.

Conform sursei citate, investiţia totală este de 2.052.196.984 euro. Durata de realizare a investiţiei va fi de 128 de luni, iar finanţarea obiectivului va fi realizată din diverse surse: PNRR, POIM, alocări de la bugetele naţionale şi locale, dar şi alte surse de finanţare identificate pe parcurs.

Boc a postat şi o simulare video a câtorva staţii ale viitorului metrou clujean. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.