Ucraina, alarmată de trupele desfăşurate de Rusia în apropierea graniţei sale a organizat luni noi exerciţii militare ale forţelor sale aeriene din apropierea capitalei Kiev, a anunţat luni Ministerul ucrainean al Apărării, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exerciţiile au simulat aterizarea trupelor aeriene şi a vehiculelor blindate de transport de trupe pentru un atac asupra unei ţinte inamice, a spus ministerul într-un comunicat.

Acesta a publicat imagini care arată aterizarea trupelor, sprijinite de avioane şi elicoptere.

Săptămâna trecută, marinarii ucraineni au efectuat exerciţii în apropierea graniţelor Crimeei anexate de Rusia.

Şeful serviciului de informaţii militare al Ucrainei a declarat pentru publicaţia Military Times, weekendul trecut, că Rusia are peste 92.000 de soldaţi adunaţi în jurul graniţelor Ucrainei şi se pregăteşte pentru un atac până la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.

Kirilo Budanov a spus că un astfel de atac ar implica probabil atacuri aeriene, de artilerie şi atacuri cu vehicule blindate, urmate de atacuri aeriene în est, atacuri cu vehicule amfibii în Odesa şi Mariupol şi o incursiune mai mică prin Belarus.

Kremlinul a respins luni sugestia şi a spus că este alarmat că Ucraina este aprovizionată cu cantităţi mari de arme şi îşi construieşte propriile forţe.

Ucraina, care aspiră să devină membră NATO, a primit la începutul acestui an o cantitate mare de muniţie americană şi rachete antitanc Javelin, ceea ce a stârnit critici din partea Moscovei, care a spus că are serioase îngrijorări de securitate cu privire la perspectiva aderării Ucrainei la NATO.

În următoarele câteva zile, Ucraina va primi, de asemenea, două foste bărci de patrulare ale Gărzii de Coastă din SUA, concepute pentru a-şi consolida marina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.