Spitalul Municipal Lupeni a administrat anticorpi monoclonali la doi pacienţi cu COVID-19 ce aveau factori de risc semnificativ. În urma acestui tratament, cei doi nu au prezentat reacţii adverse, iar starea lor s-a îmbunătăţit considerabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Spitalul Municipal Lupeni a administrat anticorpi monoclonali la doi pacienţi cu factori de risc.
 
”La nivelul Spitalului Municipal Lupeni au fost identificaţi, selectaţi şi admişi doi pacienţi pentru administrarea de anticorpi monoclonali,  cu respectarea criteriilor de includere în tratament. Ambii pacienţi prezentau factori de risc semnificativi, vârste de 64 şi 67 de ani, unul prezentând obezitate morbidă şi ambii cu afecţiuni cardiace severe şi alte comorbidităţi”, se arată în comunicat.
 
În urma administrării, fără incidente sau reacţii adverse, starea pacienţilor s-a imbunătăţit considerabil, menţinându-se izolarea la domiciliu şi monitorizarea periodică a acestora.
 
”Aceasta alternativă terapeutică este superioară administrării de plasmă de convalescent în scopul blocării replicării virale, pentru că se poate cuantifica doza de anticorpi administrată şi nu comportă unele dintre riscurile legate de administrarea plasmei”, se arată în comunicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.