Ministerul Sănătăţii anunţă, luni, că a repartizat spitalelor, în perioada 20-21 noiembrie 2021, un număr de 1.470 flacoane de Tocilizumab de 400 mg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de către Ministerul Sănătăţii, instituţia a repartizat 1.470  flacoane de Tocilizumab de 400 mg. 

”Medicamentele au fost ridicate de către direcţiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA, în vederea distribuţiei către spitale, în condiţiile procedurilor existente. Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei ("furtună de citokine")”, a transmis Ministerul Sănătăţii.  

De asemenea, un număr de 362.000 de măşti FFP2 au ajuns la direcţiile de sănătate publică teritoriale având ca destinaţie personalul medical din spitalele COVID - 19 şi cabinetele medicilor de familie. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.