Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că va prezenta colegilor din Consiliul Naţional ambele variante de premier şi modul în care s-a negociat. El a arătat că în cursul zilei de astăzi ar trebui să se încheie şi protocolul alianţei PNL-PSD şi UDMR. Ciolacu a mai spus că marţi se vor vota noii preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului. În urma negocierilor dintre partide, Marcel Ciolacu va fi preşedintele Camerei şi Florin Cîţu preşedintele Senatului, potrivit surselor politice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”O să propun ambele variante. Care partid va avea primul premier şi care sunt condiţiile”, a spus Ciolacu, la sediul partidului, înainte de şedinţa Consiliului Politic Naţional, care se reuneşte de la ora 10.00 pentru a valida propunerea de premier cu care PSD, alături de PNL şi UDMR, va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Ciolacu a spus că ”cel mai important este ce vor câştiga românii, faptul că se termină o instabilitate politică creată de guvernarea de dreapta şi necesitatea implicării PSD, în acest moment”. 

Preşedintele PSD a anunţat că, după consultări, PSD va avea o nouă şedinţă în care se va vorbi despre titularii de ministere. 

Întrebat dacă astăzi ar trebui încheiat şi protocolul noii alianţe cu PNL şi UDMR. ”Într-o logică normală, aşa ar fi corect”, a spus el. 

Ciolacu a mai spus există iun calendar privind votarea preşedintelui Camerei Deputaţilor. ”Este poosibil acest lucru, şi noul preşedinte de la Senat”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.