Preşedintele PNL, Florin Cîţu, le-a spus vineri seară liderilor PNL reuniţi în şedinţa Biroului Executiv (BEx) că negocierile cu PSD şi UDMR trebuie duse de pe poziţii de forţă, fără concesii din partea liberalilor, au declarat pentru News.ro surse participante la discuţii. La rândul său, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan a spus că PNL ar trebui să primească ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, sau măcar unul dintre ele. Cu toate acestea, voci din PNL susţin că obţinerea unuia dintre cele două ministere are nişte costuri, care includ cedarea unuia dintre ministerele Educaţiei, Afacerilor Externe, Energiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Unii dintre membrii conducerii liberale consideră că obţinerea unuia dintre ministerele Transporturilor şi Dezvoltării implică anumite costuri, iar PNL nu este într-o situaţie favorabilă. ”Dacă noi ne aşteptăm să luăm fără să ne coste, ne înşelăm. Trebuie să înţelegem că azi am ajuns aici şi dacă vrem unul din două, ne costă ori Energia, MAE, Educaţia. Dacă avem şapte ministere, ne putem trezi cu cinci. Ei sunt pe poziţii de forţă - ”Voi daţi premierul noi dăm restul”, argumentează partizanii acestei idei.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Pentru ultima oară, în al 12-lea ceas, vă spun că trebuie să negociem de pe poziţii de forţă. Daca vom ceda că până acum să nu ne mire că vom avea rezultate proaste”, le-a spus Florin Cîţu liderilor PNL reuniţi în şedinţa BEX.

Liderul PNL s-a plâns şi de ”avalanşa de informaţii pe surse” scurse în public din cadrul negocierilor. 

”Nu sunt probleme în echipa de negociere, aceste informaţii pe surse apar ca să saboteze negocierile", a mai spus el.

La rândul său, Rareş Bogdan a subliniat că ar trebui să existe câteva linii roşii în negocierile cu PSD şi UDMR şi că PNL ar trebui să primească ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, sau măcar unul dintre cele două. Sursele citate au precizat că majoritatea liderilor au împărtăşit această idee.

Liberalii s-au reunit într-o şedinţă de urgenţă la ora 16:30 pentru a discuta despre blocajul din negocierile pentru formarea Guvernului.

În cadrul discuţiilor de vineri, social-democraţii au transmis că nu renunţă sub nicio formă la Ministerul Finanţelor Publice, atâta timp cât PNL are premierul. 

PNL a cerut, în acest caz, un minister de forţă, cu bani, respectiv Ministerul Dezvoltării, însă acesta este deţinut de UDMR, partid care a anunţat că va ieşi din guvern dacă pierde vreun portofoliu. 

Tensiunile dintre PNL şi PSD nu s-au estompat nici după ce liberalii au renunţat la varianta Florin Cîţu premier.

Voci din PNL au acuzat că, în negocierile de joi, delegaţia PNL a fost dominată de cei de la PSD, care, în schimbul acceptării primului premier de la PNL, în rotaţie, vor cele mai importante ministere, inclusiv Ministerul Finanţelor Publice, au declarat surse politice pentru News.ro.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.