O explozie a unei mine antipersonal s-a produs, joi, la Uzina Mecanică Băbeni, anunţă ISU Vâlcea. În urma deflagraţiei, patru persoane au murit, iar alte patru sunt preluate de echipaje de la Ambulanţă pentru a fi transportate la spital. Potrivit prefectului Ştefan Fârtat, explozia s-ar fi produs în timp ce se încerca dezamorsarea unei mine vechi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "După comunicarea datelor din teren sunt 4 persoane preluate de către SAJ", a precizat ulterior ISU Vâlcea.

UPDATE - Potrivit ISU Vâlcea, din primele informaţii reiese că sunt patru persoane decedate, trei bărbaţi şi o femeie. Alte trei persoane, conştiente, sunt preluate de Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi transportate la UPU Vâlcea.

Prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, a declarat pentru News.ro că primele date de la faţa locului arată că explozia s-ar fi produs în timp ce se încerca dezamorsarea unei mine vechi. Nu se cunosc deocamdată, oficial, cauze ale deflagraţiei.

Uzina Mecanică Băbeni este o companie certificată ca furnizor pentru Ministerul Apărării din România şi pentru NATO. Unitatea a fost înfiinţată în 1983 iar în 1996 a devenit sucursală a Romarm SA. În anul 2014 a devenit parte a grupului EnergoTech. Conform site-ului companiei-mamă, uzina din judeţul Vâlcea proiectează şi gabrică muniţie, ambalaje pentru arme şi muniţie şi oferă training specializat pentru piro-tehnicieni.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea anunţă că intervine pentru înlăturarea efectelor unei explozii generate de o mină  antipersonal, la Uzina Mecanica Băbeni.

"În urma exploziei au rezultat 3 persoane decedate, 2 inconştiente cu traumatisme", a precizat sursa citată.

Explozia nu a fost urmată de un incendiu.

Acolo au fost trimise un echipaj de descarcerare, SMURD Bunesti, 2 ambulante tip C si 2 tip B, un echipaj ASAS de la Râmnicu Vâlcea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.