O persoană a murit şi alte peste 30 au fost evacuate dintr-un bloc turn din Galaţi în care miercuri noapte a izbucnit un incendiu puternic la o garsonieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, incendiul a fost semnalat în miezul nopţii la o garsonieră situată la etajul 9 al unui bloc turn.

Imediat, la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere incendii cu apă şi spumă, o autoscară mecanică, dat fiind nivelul la care se manifesta incendiul, şi un echipaj SMURD.

Sosiţi primii la faţa locului, poliţiştii au ajutat la evacuarea a peste 30 de locatari din imobilul în care la etajul 9 se manifesta un incendiu de proporţii.

Ulterior, după ce au intrat în locuinţa cuprinsă de foc, pompierii au găsit o victimă: proprietarul casei, un bărbat de 70 de ani. Echipajul SMURD l-a preluat imediat şi a încercat să-l readucă la viaţă, însă fără success. Bărbatul a fost declarat decedat.

Incendiul a fost stins, dar în urmă a rămas un dezastru. Garsoniera în care a izbucnit focul a fost distrusă complet. De asemenea, pagube s-au înregistrat şi la locuinţa de deasupra, de la etajul 10. Nici un alt locatar nu a fost însă rănit.

În urma anchetei, pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit de la o ţigară aruncată pe materiale combustibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.