Marcel Ciolacu a precizat că PSD a hotărât să fie de acord ca funcţia de premier să fie deţinută prin rotaţie de ambele formaţiuni care vor compune coaliţia de guvernare şi anule PSD şi PNL, însă social-democraţii aşteaptă ca liberalii să ia o decizie prin care să accepte ca prim-ministrul să fie prin rotaţie, iar apoi vor avea loc negocieri cu privire la numele persoanei care va conduce noul Executiv. El a adăugat că este exclus ca Nicolae Ciucă să fie premier în următorii 3 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „Nu. Acest lucru o să îl decidem împreună cu colegii mei. Haideţi să aşteptăm decizia PNL. Domnul Ciucă să vină prim-ministru pentru următorii 3 ani este exclus”, a afirmat Ciolacu, întrebat dacă Nicolae Ciucă e un nume agreat de PSD pentru funcţia de premier.

ŞTIREA INIŢIALĂ „Eu cred că suntem întârziaţi şi va trebui să facem cât mai repede acest lucru. În interiorul PSD există această decizie că se poate merge prin rotaţie. Aşteptăm de la PNL o decizie în acest sens şi după ce există o decizie că PNL acceptă acest lucru, atunci vom intra în negocieri şi vom hotărî. PSD e pregătit să ducă toate negocierile posibile ca să deblocăm această situaţie”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament, întrebat când va exista o propunere de premier şi dacă el este o variantă pentru această poziţie.

Chestionat dacă ar trebui ca PSD să dea primul premierul sau PNL, Ciolacu a răspuns: „Trebuie să fie o decizie. Ca să putem discuta dacă e primul sau al doilea, trebuie să existe o decizie în PNL că vor premier prin rotaţie”, 

Liderul social-democraţilor a mai spus că este într-o colaborare cu şeful statului Klaus Iohannis, însă fiecare instituţie a ţării trebuie să respecte atribuţiile pe care le deţine. 

„Nu sunt într-o colaborare cu preşedintele României, în schimb vreau ca în România să fie respectate atribuţiile fiecărei instituţii, indiferent de cine e reprezentantă. Cred că cel mai bine eu o să agreez acest nume împreună cu colegii mei din PSD”, a conchis Ciolacu. 

Florin Cîţu a anunţat că va fi o singură propunere de premier din partea unei coaliţii PNL-PSD, nu va merge fiecare partid cu câte o nominalizare de prim-ministru. Liderul liberalilor a adăugat că PNL doreşte să dea primul premierul, dacă va fi o rotaţie a partidelor privind funcţia de şef al Guvernului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.