Poliţiştii din Vrancea, împreună cu procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, au predat luni, reprezentanţilor Federaţiei Italiene de Ciclism, bicicletele în valoare de aproximativ 600.000 euro, aparţinând echipei naţionale italiene, care au fost furate luna trecută de 4 bărbaţi din Vrancea, cazul făcând înconjurul lumii. Bicicletele au fost predate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Poliţiei Vrancea, la data de 23 octombrie 2021, bicicletele aparţinând echipei naţionale  de ciclism a Italiei, care participa la o competiţie în Franţa, cu o valoare de aproximativ 600.000 de euro, au fost furate de 4 români.  

La finele lunii trecute, poliţiştii şi procurorii anunţau că au destructurat un grup infracţional organizat, suspectat de trafic şi consum ilicit de droguri de mare risc, introducere în ţară de droguri de mare risc şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.   În cadrul acţiunii, 20 de mandate de aducere au fost puse în executare. 

"Din cercetări a reieşit că, în prima parte a anului 2021, 4 bărbaţi, din judeţul Vrancea, ar fi constituit un grup infracţional organizat având ca scop introducerea în ţară de droguri de mare risc (cocaină), pe care le-ar fi comercializat în judeţele Vrancea şi Bacău. De asemenea, în aceeaşi perioadă s-ar fi conturat o linie infracţională distinctă, ce urmărea valorificarea în ţară a unor bunuri sustrase din diverse state europene", a transmis Poliţia Română.  

La rândul lor, procurorii DIICOT au precizat că, la data de 23 octombrie 2021, inculpaţii au sustras 22 de biciclete, aparţinând lotului naţional de ciclism al Italiei care participa la o competiţie în Franţa, cu o valoare a prejudiciului de aproximativ 600.000 euro. 

"La data de 28 octombrie 2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vrancea în urma cărora au fost identificate şi ridicate 21 de biciclete dintre cele 22 sustrase de pe teritoriul Franţei, 8 ecrane interactive, un DVR, mai multe grame de haşiş şi suma de 13.850 lei şi 2.800 euro", a mai transmis DIICOT.  

În timpul cercetărilor efectuate în cauză a fost identificat şi producătorul celor 22 de biciclete, o societate comercială din Italia, care şi-a identificat bunurile sustrase. 

Ulterior, cei patru inculpati au fost arestaţi preventiv în urma deciziei magistraţilor de la Tribunalul Vrancea.

"Aceste biciclete au o valoare economică foarte mare, dar au mai mult valoare afectivă. Sunt bicicletele cu care campionii echipei Italiei au câştigat medalia de aur de la Beijing şi campionatele mondiale din Franţa",  declara la vremea respectivă şeful Biroului ataşaţi de interne, de la Ambasada Italiei la Bucureşti, Paolo Cestra.  

La rândul lor, reprezentanţii BCCO Vrancea au explicat cum cei patru au reuşit să fure cele 22 de biciclete aparţinând lotului naţional de ciclism al Italiei. 

"Informaţiile noastre ne arătau că sunt biciclete foarte scumpe care aparţineau echipei de ciclism care participase în Franţa la o competiţie şi ieşise campioană mondială la ciclism viteză folosind aceste biciclete. La întoarcerea spre ţară, echipa s-a oprit să se odihnească, moment în care, persoane iniţial necunoscute, le-au furat, le-au adus în România şi au încercat aici să le comercializeze. Am reuşit să-i prindem în flagrant când încercau să vândă o parte din biciclete. Erau preţuri modice, 1.500 de euro. Am recuperat 22 de biciclete", a declarat reprezentantul BCCO Vrancea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.