Manel Monteagudo, scriitorul galician care a susţinut că a stat 35 de ani în comă, a recunoscut că a minţit şi a prezentat scuze pentru povestea lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa spaniolă a scris în ultimele săptămâni despre José Manuel Blanco Castro alias Manel Monteagudo.

El Mundo a verificat spusele lui şi, potrivit ziarului, experţi în neurologie, persoane apropiate lui şi spitalul care l-a tratat au oferit suficiente informaţii contradictorii pentru ca această istorie să fie pusă sub semnul întrebării. Monteagudo nu a fost de găsit pentru a oferi detalii.

TVE însă a vorbit cu el şi galicianul a recunoscut că nu a stat 35 de ani în comă. „Trebuia să renunţ la ea mai înainte, pentru că mi-a scăpat de sub control, în niciun moment nu am vrut aşa ceva. Îmi asum toată vina şi accept tot ce mi se spune”, a declarat el.

Monteagudo a devenit popular în ultima perioadă după ce a afirmat că, în urma unui accident din tinereţe, pe un vapor în Irak, a stat 35 de ani în comă. El a spus acest lucru inclusiv într-un interviu RTVE. Îndoielile ridicate de relatare au dus la o anchetă detaliată făcută de postul de televiziune.

Povestea lui, care circula în 2019, nu coincidea nici cu o alta publicată de el pe Facebook în 2017, când afirma că accidentul de atunci i-a lăsat sechele, însă că nu a ajuns în comă.

În emisiunea „La Hora de La 1”, Monteagudo şi-a menţinut ideea oferind detalii despre ce a văzut atunci când s-a trezit. Se afla în Galicia şi nu îşi amintea nimic din ce se întâmplase, nici că revenise în Spania.

Potrivit lui, iubita din tinereţe, Conchi, l-a îngrijit în toţi aceşti ani şi a devenit apoi soţia lui.

Totuşi, Monteagudo şi-a schimbat povestea de mai multe ori.  De la interviuri la o biografie publicată în noiembrie 2021de Asociación de Escritoras y Escritores en Lengua Gallega (AELG). Nici anul în care a avut loc accidentul nu e mereu acelaşi. Oscilează între 1978 şi 1979.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.