„Voyage” al grupului ABBA a debutat pe primul loc în topul britanic al albumelor cu cea mai bună săptămână de vânzări pentru un disc din ultimii patru ani, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul album al trupei suedeze lansat în decurs de patru decenii, „Voyage” a fost vândut în 204.000 de unităţi în Marea Britanie, aceasta fiind cea mai bună săptămână de la „Divide” al lui Ed Sheeran.

ABBA s-a clasat în fruntea topului britanic şi cu „The Visitors”, albumul din 1981 al grupului şi cel mai recent material de studio până la „Voyage”. De atunci, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad au mai fost prezenţi pe primul loc cu două colecţii - „The Singles” şi „Gold”.

„Suntem atât de fericiţi că fanilor noştri pare că le-a plăcut noul nostru album la fel de mult cât ne-a plecut nouă să îl facem”, au transmis ei Official Charts Company. „Suntem absolut încântaţi să avem din nou un album în fruntea topurilor”.

Albumul este şi cel mai rapid vândut LP al unui grup în opt ani, de la „Midnight Memories” al One Direction.

În ultimul deceniu, în afară de ABBA, Sheeran şi One Direction, doar „25” al cântăreţei Adele a depăşit pragul de 200.000 de unităţi vândute în prima săptămână.

Şi varianta vinil a discului a înregistrat un record - cea mai bine vândută din secolul acesta în Marea Britanie, depăşind „Tranquillity Base Hotel & Casino” al Arctic Monkeys din 2018.

Doar The Beatles şi Elvis Presley au petrecut mai multe săptămâni pe primul loc decât ABBA.

Deşi cu succes la public, albumul „Voyage” a primit critici împărţite. Revista Rolling Stone a scris că este „pe picior de egalitate” cu clasicele ABBA din anii 1970, în timp ce The Guardian a notat că este „o dezamăgire”.

Cât priveşte topul britanic al single-urilor, el e în continuare dominat, pentru a patra saptamână consecutivă, de „Easy on Me” al lui Adele.

Balada este prima piesă lansată de pe al patrulea album al ei, programat să apară pe 19 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.