Norvegia urmează să reintroducă restricţii anticovid - la nivel naţional -, în contextul unei intensificări puternice a epidemiei, prin autorizarea comunelor să recurgă la certificatul sanitar, a anunţat vineri Guvernul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această ţară scandinavă - care a ridicat toate restricţiile la sfârşitul lui septembrie - urmează, de asemenea, să propună o doză de vaccin anticovid ”booster” tuturor persoanelor în vârstă de peste 18 ani, a anunţat premierul Jonas Gahr Støre, care exclude însă carantine şi măsuri drastice.

”Guvernul vrea să introducă noi măsuri naţionale în vederea opririi contagiunii”, a anunţat el într-o conferinţă de presă.

”Nu vorbim, cu toate acestea, despre carantine sau măsuri atât de stricte ca cele pe care le-am văzut anterior în timpul pandemiei”, a subliniat noul şef al Guvernului.

Cazurile de contact nevaccinate, în vârstă de peste 18 ani, sunt somate să se testeze începând de la 16 noiembrie, a anunţat Guvernul.

Personalul din sănătate nevaccinat este obligat să se testeze de două ori pe săptămână şi să poarte mască de protecţie, iar recomandarea de a rămâne acasă în cazul unor simptome de covid-19 este restabilită.

Restricţii la nivel local au apărut în ultimele zile în Norvegia, în contextul în care bilanţul zilnic al cazurilor de covid-19 se apropie de 1.500, într-o ţară cu 5,4 milioane de locuitori.

Numărul morţilor din cauza covid-19 a crescut din nou, însă este slab, la aproape patru pe zi în această săptămână, potrvit unor statistici oficiale compilate de AFP.

În Europa se înregistrează o deteriorare a situaţiei epidemiologice, mai ales în Germannia şi în Europa Centrală şi de Est.

Nevaccnaţii sunt de departe cei mai afectaţi.

Europa este, din nou, ”epicentrul” pandemiei, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.