Grupul Iulius continuă să investească în Iaşi şi organizează un concurs internaţional de arhitectură cu invitaţi pentru proiectarea unui nou ansamblu în zona centrală a oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca parte a acestui nou proiect, Iulius lansează platforma Iaşi pentru Viitor, unde comunitatea locală este invitată să îşi exprime propria viziune despre cum ar trebui să se dezvolte Iaşul.

Astfel, compania invită birouri de arhitectură să propună un ansamblu reprezentativ pentru zona în plină dezvoltare Sf. Andrei – Piaţa Palatului, care să îmbine referinţele arhitecturale valoroase din centrul Iaşului cu o abordare arhitecturală contemporană. Demersul este coordonat de o echipă de specialişti, formată din istoricul Cătălin Turliuc şi arhitecţii Şerban Ţigănaş, Augustin Ioan, Dragoş Ciolacu, Mihai Corneliu Drişcu şi Matei Bogoescu. 

„Orice proiect ar trebui să reprezinte perioada, epoca, momentul în care a fost construit, dar unele proiecte ar trebui să anticipeze viitorul. Arhitectura ar trebui să fie de astăzi, orientată spre mâine. La Iaşi este un centru istoric cu valori certe, existente, dar care în mod evident nu este terminat. Datoria celor de astăzi este de a lega lucrurile mai bine între ele. Lucrurile există, spaţiul, clădirile sunt acolo şi totul ţine de modul în care sunt utilizate. Iaşul are această şansă de a permite, de a cere ca centrul istoric să fie continuat, să fie completat, să fie integrat mult mai bine cu proximităţile pe care le are”, a declarat Şerban Ţigănaş, preşedintele juriului concursului internaţional de arhitectură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.